Så knyter man flugor

Det mest tillfredsställande ögonblicken man får som flugfiskare är när man ser flugan landa på vattnet och sekunden senare försvinna ner under ytan i gapet på en riktig bamsing. Förberedelserna börjar redan tidigt på morgonen när du med fjärilshåv fångar in insekter och analyserar vad kvällens fiskmat skulle kunna vara. I städet sätts en lämplig krok och du gör ditt bästa för att imitera det bete du tror fisken kommer vara ute efter, när du planerar att fiska. Många går miste om detta för att man inte tror sig ha tiden eller tålamodet att knyta flugor.

Lära sig konsten

Att knyta flugor är något som de flesta klarar av. Visst, det krävs en del träning som med de flesta saker man ta sig för. En början kan vara att ta kontakt med ett lokalt studieförbund som till exempel Medborgarskolan, ABF eller NBV. Studiecirklar är ett utmärkt sätt att utbilda sig, och kanske skaffar du dig nya kompisar att fiska gråsej med fluga i Norge med. Det finns en uppsjö olika böcker gällande ämnet och ett utmärkt sätt om man inte har möjlighet eller lust att gå en kurs, är att skaffa sig bra litteratur. Ett tredje alternativ som potentiellt är bäst, om du hittar en bra kanal, är att leta instruktioner på Youtube.

Utrustningen som krävs

För att komma igång behöver man hur som helst besöka en fiskebutik. Om det så är på nätet eller på stan spelar ingen större roll. Det du behöver är ett vettigt städ att sätta kroken i, en bra trådrullhållare och en grunduppsättning material att knyta flugorna med. Efter hand kommer din skicklighet och din lust att prova nya varianter göra att du kanske skaffar dig mer specifika material. Men för någon som vill börja knyta flugor är det viktigaste att se till att ha ovan nämnda utrustning, samt tålamod och viljan att lägga tiden på att öva. Till slut sitter drömfisken på kroken, fångad på flugan du knutit själv.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto